De hoogste vorm van geluk is met je Gouden Gave waardevol bijdragen aan een ander, zonder jezelf te verliezen. Op dit moment heeft Evelien best fijn werk. Ze onderzoekt op een speelse manier alledaagse levensvragen met kinderen op de basisschool vanuit humanisme. Ze geniet van iedere dag dat ze met de kinderen kan werken.

Waar ze het wel moeilijk mee heeft is de kaders van het schoolsysteem die haar worden opgelegd. Strakke richtlijnen van hoe het hoort, die expressie, vrij bewegen en onderzoeken soms in de weg staan. Ze is hard aan de slag met zichzelf. Ze voelt dat ze meer zin kan geven aan haar leven.

Ze volgt mijn 28 weeks programma Je Gouden Vonk

Ze doet iedere ochtend haar ochtendritueel. Ze ervaart dat dat naar binnen keren door meditatie haar vertrouwen, rust en richting geeft. Ze voelt dat haar basis verstevigd wordt. Ze zit in de eerste fase van de opleiding.

In deze eerste 7 lessen van het programma Je Gouden Vonk staat centraal:

1.    De naakte waarheid onder ogen zien

2.    Hoe je de hoofdrol pakt in je eigen film

3.    Dat je jezelf verstrekt door je intuïtieve kracht

4.    Waar jij naar verlangt om bij te dragen aan de ander

5.    Welke rol jij dan in wilt nemen in de wereld

6.    Wat je geloofsovertuigingen zijn om je verlangen te leven

7.    Welke angstdraken je tegenhouden om je verlangen te leven

Inmiddels heeft ze de eerste workshop ‘je gevoel als navigatietool’ in het atelier gehad. Deze week zit ik met haar samen voor een 1 op 1 transformatie coaching.

‘Marian’ zegt ze ‘Ik stond onder de douche bij mijn vriend in de boerderij en krijg ik een ingeving waarbij alles samenvalt. Het voelt alsof ik Goud in handen heb. Ineens realiseer ik me dat het installatiebedrijf hier een milieuvriendelijk, duurzaam verwarminssysteem heeft aangelegd, maar ze hebben geen idee hoe ze het goed kunnen onderhouden en al helemaal niet hoe ze de data uit dit elektronische systeem slim kunnen gebruiken. De onderhoudsmonteurs zijn hier niet voor opgeleid.’

Ze is helemaal opgetogen en kan niet wachten om te vertellen hoe ze in een stroomversnelling is geraakt. Dat waar haar hart van gaat kloppen komt ineens allemaal samen vertelt ze;

–       Humanisme
–       MBO jongeren die stoppen met school
–       Installatie techniek
–       Onderwijs innovatie
–       Ondernemend iets neerzetten
–       Creatiedrang

Alles lijkt moeiteloos zich aan te dienen en brengt haar als vanzelf in actie. Als je iets van binnen helder hebt en je het in iedere cel van je lichaam voelt, lijkt je verlangen zich op een presenteerblaadje aan te dienen. Het is dat je in actie komt vanuit je diepe bron vanuit je buik. Het is totaal anders dan vanuit je hoofd.

Echt geweldig om te zien .

Ze is voorbij haar angst gekomen, staat open voor iets veel groters. Ze ziet kansen in plaats van bezwaren. Voorheen dacht ze “dit kan niet” “ik heb geen diploma” of “ ik moet geld verdienen”. Het programma wat ze bij mij doet zegt ze heeft haar geholpen om voorbij haar angsten die haar eerder tegenhielden te komen.

Terwijl we samen kijken hoe er een businessconcept van te maken en hoe ze hier geld mee kan verdienen vertelt ze vol enthousiasme verder. Ze wil jongeren een alternatief bieden dat beter past. Dat meer flexibiliteit toelaat. Waar je wordt uitgedaagd en aangesproken op intrinsieke motivatie en tegelijkertijd het probleem oplossen voor de MKB Installatie ondernemers die de digitale innovatie niet bij kunnen houden en op zoek zijn naar technische personeel dat die nieuwe apperatuur begrijpt.

Ik raak er helemaal opgewonden over als ze vertelt dat in dezelfde week op een

Artikel stuit ‘Rijksoverheid stelt 80 miljoen beschikbaar om groeiend aantal schoolverlaters terug te brengen.  Uit de nieuwste cijfers van het ministerie van onderwijs blijkt dat vooral jongeren op een MBO met school te stoppen.’ En ook nog online tegen Ruben aanloopt van Techconnect, die in Amsterdam al haar idee voor een HBO jongeren samen met een aantal technische bedrijven heeft opgezet.

Zoals dat gaat als je gevoel je navigatietool is en je je niet meer laat tegenhouden door je angstdraakjes. Ze belt hem direct op en maakt een afspraak. Hij vertelt haar hoe hij dagelijks bezig met concrete initiatieven om ondervertegenwoordigde groepen te enthousiasmeren en activeren door obstakels weg te nemen, zodat ze toetreden tot technische opleidingen op maat en banen.

Deze Evelien wil een Gamechange maken en ze weet welke. Haar bijdrage die zij aan het geheel wil leveren, om haar leven meer zin te geven is ‘MBO jongeren een flexibele innovatieve installatie opleiding op maat met baangarantie bieden. Te starten in omgeving Deventer.

Ik zie hoe al haar wijsheid uit het verleden, heden en toekomst samenkomen.

Dat wat je altijd al wilde en wat onmogelijk lijkt, kun jij ook gaan doen.  Stap voor stap, zonder grote risico’s te nemen kun je gaan doen waarvoor je op de wereld bent. Bijdragen aan je eigen welzijn en het welzijn van een ander. Wat Evelien kan, kun jij ook!

Als je wil ontdekken wat je mogelijkheden zijn, meld je dan aan voor mijn GRATIS online workshop “Hoe jij je Gouden Gave inzet, JUIST NU” >>> GEEF JE OP