Deze confrontatie met mijzelf
is een van de heftigste, die ik ooit heb meegemaakt.

De jonge man met dreadlocks, die aan mijn lijf zat kende ik niet eens. De masseur op deze camping in Slovenie keek me aan en zei “Je denkt en je praat teveel”.

Ik voelde schaamte. Hoe kon deze man, die ik net 5 minuten kende, zulke dingen zeggen?
Hij begon zorgvuldig en langzaam mijn rug te masseren. Terwijl ik half lag te soezen, vroeg hij of ik me wilde omdraaien, dan kon hij mijn buik masseren. Hij vertelde dat je buik een vergeten gebied is in de westerse wereld. Daar zit je oerinstinct, je intuïtie en het verschaft je essentiële informatie voor keuzes die goed voor je zijn.

Wat aarzelend en mompelend dat dit in Nederland niet de gewoonte was, zei ik toch “ja, doe maar”. Hij legde zijn handen op mijn buik en begon te masseren in een draaiende beweging.

Op een gegeven moment stroomden de tranen over mijn wangen. Ik werd geraakt. De massage werd steeds intenser en op een gegeven moment zag ik mijn leven als een film aan mij voorbij gaan. Ik zag mijzelf als een speels kind met krullen. Grote sprankelende bruine ogen, lachend tussen mijn vriendinnen. En mijn beeld sloeg over naar nu. Ik zag een moe gezicht, doffe ogen en een verwaarloosd lijf. Daar op die massagetafel drong keihard tot me door hoe ik met mijzelf omging.

Ik had voor mijn ouders, mijn kinderen, mijn man, zijn Skicentrum, mijn werkgever Cendris (onderdeel Post) gezorgd en was mijzelf kwijtgeraakt. Ik was steeds in die horizontale beweging bezig geweest. Steeds gericht op de wensen en behoeften van anderen. Daar op die massagetafel kwam ik de naakte waarheid onder ogen.

Ik voelde weer…. En dat gevoel van binnen in mijn buik, was geen blij gevoel. Ik had aan alle verwachtingen voldaan. Ja, uiterlijk leek het een succesverhaal,
maar mijn eigen wensen en ideeën……..,die had ik in 12 ideeën boekjes in de kast staan. Daar 14 jaar geleden besloot ik dat ik naast mijn stoere verantwoordelijke en resultaatgerichte kant ook mijn gevoelige, creatieve en ondernemende kant wilde ontwikkelen en laten zien.

Dat was het moment dat ik het roer omgooide. Stap voor stap heb ik die transformatie vormgegeven. Ik werd ondernemer en ging de menskant bij organisatieverandering bij o.a. ProRail, NS, Rabobank en de UvA begeleiden. Daarnaast startte ik een HBO creatief therapie opleiding, deed trainingen op het gebied van gedragsverandering en een opleiding tot trainer. Ook ging ik wekelijks lessen volgen in Yoga, Qigong, Meditatie om ook die kant te ontwikkelen. Ik ben dus ervaringsdeskundige en transformatiespecialist. En vandaag start de derde groep met mijn programma Je Gouden Vonk.

Wil jij ook meer energie uit je werk en relaties halen? Meld je dan aan voor dit GRATIS intakegesprek