In een van de eerste gesprekken die ik met de ervaren organisatieveranderaar Josee had, zag ik een moe gezicht. Josee is getrouwd, moeder van 3 jonge kinderen en zeer toegewijd aan haar werk.

Ze weet wat het is om jezelf kwijt te raken in de drukte van gezin en werk.
We ontmoeten elkaar bij een congres en ik zie meteen dat wij allebei vinden dat we elkaar iets te bieden hebben. 
Ze is zo’n heerlijk no-nonsense type die zichzelf een “wavemaker” noemt. Samen maak je een veel grotere beweging, dus meer impact zegt ze tegen mij. Ze wil mensen inspireren en tegelijkertijd praktisch ondersteunen om minder en schone energie te gebruiken. 

Er is ook die onzekerheid. Hoe zit het financieel. Kan ze het wel? Zitten ze wel op haar idee te wachten? 

En na het congres spreken wij af en stimuleer ik haar om de kermis waar ze in zit te verlaten. Te starten met haar missie, die stap voor stap steeds concreter wordt “duurzame energie voor iedereen”. Josee neemt een besluit. Ze bouwt haar vaste baan stap voor stap af en richt haar energie loepzuiver op dat waarvoor zij op de wereld is!

Ze maakt 4 cruciale keuzes:
Keuze 1: WijkEnergieWerkt wordt opgericht. WijkEnergieWerkt zorgt voor massale verduurzaming van woningen, energiebesparing voor iedereen en lokale werkgelegenheid
Keuze 2: Ze bundelt de krachten van gemeente, provincie, energieleveranciers en netbeheerders, woningcorporaties, aannemers en vooral mensen uit de wijk.
Keuze 3: Voor en door de bewoners. Ze leidt buurtbewoners op, zodat zij bij het installatiebedrijf WijkEnergieWerkt aan het werk kunnen.
Keuze 4: In zichzelf te investeren. En zo mocht ik een kleine bijdrage leveren tijdens dit transformatieproces. Haar verlangen aan te wakkeren, aan te moedigen om haar intuïtie te volgen. Mee te denken om obstakels op te lossen en voorbij de angst actie te ondernemen. 

Josee leeft haar Gouden Vonk! 10 Oktober 2019 om 10:00‬ uur belde ze aan bij de eerste van 10 pilot woningen bij Mevrouw L in Bospolder Tussendijken, Rotterdam. Ze hebben o.a. bij alle verwarmingen die tegen een buitenmuur staan isolatiefolie achter de verwarming aangebracht. Draaiden LED lampjes en waterbespaarders in en zetten de cv op 70 graden i.p.v. op 90. Allemaal relatief makkelijke klussen met een grote impact. Ze bespaart nu 145 euro per jaar en gaat met warme voeten naar bed!

En nu is Josee finalist bij de ASN Bank Wereldprijs.

Zij is gekozen uit 318 duurzame ondernemingen.

Ik vind dat Josee die ASN Bank Wereldprijs verdient. Stem jij ook op Josee?  

Stem dan op WijkEnergieWerkt!

Via deze link https://www.voordewereldvanmorgen.nl/stemmen

Wil jij ook je energie loepzuiver richten, op dat waar jij blij van wordt en anderen mee helpt? Meld je dan aan voor dit GRATIS intakegesprek