Hubbedebee is een woord wat ik blijkbaar vaker gebruik. Ik gebruikte dat altijd als de kinderen, vroeger toen ze klein waren, gingen treuzelen. Het is zoiets als “kom op, opschieten nou”.

Mijn zoon zat gisteren met een vriendin (ze zijn “bezig”, dus het is nog geen “de vriendin”) aan de telefoon. Zij vertelde trots dat ze zichzelf betrapt had op het zeggen van het woord “Hubbedebee”.

Dat werd gelijk in onze familie APP gedeeld.

Jongens, Tessa (een vriendin), heeft net verteld dat ze dit weekend het woord Hubbedebee heeft gezegd. Zuslief reageerde op het APPje “nou, die is al aardig ingeburgerd in onze familie, Join he club”.

Op dat moment besefte ik dat ik de meeste van die gekke, soms zelfgemaakte taal in ons gezin introduceer. Soms zijn het woorden en zinnen uit een film of soms dat wat onze kinderen gezegd hebben toen ze klein waren of typisch grappige uitdrukkingen van vrienden.

Die vind ik dan te leuk om te vergeten en die gebruik ik dan te pas en te onpas. En inmiddels dus ook mijn man en de kinderen. En nu ook de schone aanhang inmiddels….

Ik weet niet hoe het komt, maar het gaat al heel lang terug. Van de kinder TV serie pipo de clown en mama LOU heb ik bijvoorbeeld het zinnetje van Klukkluk “vergete de mij niet”, wat ik regelmatig gebruik. En ook “meedoen, meedraaien en daarbij zijn” wat Paul vaker zegt en ook “jommetjes” wat Tanno mijn zoon als 3 jarige zei tegen zijn vriendjes…..

Het bewust worden van jezelf zit dus soms in hele kleine dagelijkse dingen. Dat woord bewust worden wordt zoveel gebruikt in het grote spirituele leven. En ik heb
hele lange tijd niet begrepen wat het nou precies voor mij kon doen. Het was te groot en ongrijpbaar. Wat moest ik ermee en waarom heeft iedereen het erover?

Inmiddels weet ik dat met bewustworden, wakker zijn bedoeld wordt. Door wakker en met afstand naar je de situatie of jezelf te kijken, ontdek je wie je bent, wat jou leukigheden, bijzonderheden, gekkigheden zijn. En ook wat je minder leuke en ongezonde gedrag en patronen zijn. 

Als je dus wakker en bewuster leeft……..

Begrijp ik nu…

Dan kun je ook zelf kiezen en sturen. In plaats dat het leven aan de haal gaat met jou en je ineens ergens staat waar je niet wilt.
Als je wakker bent zie je van alles en dan kan je iedere dag kiezen met wat zich aandient :
1. Wat wil je ermee,
2. Wat wil je niet (meer) doen,
3. Wat wil je wel doen, 
4. Wat wil je nieuw of anders doen,

Waarom? Om lekker in je vel te zitten en een zinvoller, fijner leven te krijgen en waardevol bij te dragen aan de ander. 

Dat klinkt erg makkelijk en dat is gedrag veranderen niet, maar het kan echt!! Oefening baart kunst. Mijn gekke woordgebruik is natuurlijk maar een heel eenvoudig voorbeeldje. 

Hoe maak je van je eigen gekkigheid een uniek punt? Zodat ze voor je werken? In je leven, in je werk?

Zo ging het bij mij;
Stap 1. OBSERVEER JEZELF (wat doe ik precies? O, ha, ha, die woorden heb ik inderdaad geïntroduceerd in ons gezin)
Stap 2. OORDEEL (oeps, nu gebruikt een vriendin ze ook. Zijn beetje vreemde woorden hoor, dat hoeft niemand te weten)
Stap 3. GESPREK MET MEZELF (waarom zou ik ze inhouden? Waarom zou ik me aanpassen? Dit hoort ook bij mij)
Stap 4. ACCEPTEER (het is wat ik doe. Eigenlijk leuk dat de kinderen mij dat spiegelen)
Stap 5. KIEZEN (ik hoef me niet te schamen, ga ze openlijk gebruiken en zelfs extra op letten en nieuwe introduceren.)
Stap 6. UITVERGROTEN (ik laat mijn ongepolijste zelf zien, niet alleen binnenshuis of bij vrienden, ook in mijn blogs en boek en online academie) 

Bekijk jij jezelf eens van een afstandje. 

Wat is Typisch jij?

Daar zit het GOUD!!!

Ook jij komt in het dagelijks leven de grootste schatten van jezelf tegen. Wat valt jou altijd op, waar kijk jij altijd naar, wat zijn typisch jij dingen, wat zijn je stokpaardjes, wat doe je?

Ik ben benieuwd!! Laat het me weten hieronder!!