Zoals op deze foto voel ik me als ik in mijn tempel ben <3

Ik had mij laten verleiden, jaren geleden, om met mijn avonturier vriend een week te gaan wildwaterkanoën. Het was op de Durance, een rivier in Zuid-Frankrijk.

Ik was nog erg uitgelaten en gezellig aan het kletsen, totdat wij onze auto parkeerden naast de rivier. Ik werd wat wit om de neus kan ik je zeggen. Wow dit was wel erg wild water.

Ja, ik had vaker wildwater gekanood en ja ik had een zwemvest aan en ja ik had ook een instructeur. Dus…….wat kon er mis gaan? Was het antwoord van mijn mede reisgenoten. Ik zat toevallig met alleen maar mannen in het groepje. Het leek net alsof ze me maar een beetje aanstellerig vonden. Heb ik weer 🙂

Ja, dacht ik stilletjes in mezelf. Als ik het met mijn verstand beredeneer, snap ik ook geen sikkepit van mijn angst. Ik ben denk ik ook wel een behoorlijk angstig typje. Daarom maak ik daar al mijn hele leven een studie van. Want ik ben ook dol op vrijheid en alles uit het leven halen en nieuwe dingen ontdekken. Dus… ik wil me niet door die angsten laten tegenhouden.

Maar jongens, probeerde ik weer de aandacht op mij te vestigen. Luister nou effe, of jullie het nou leuk vinden of niet. Ik krijg gewoon de bibbers in mijn buik. En daar moet ik wat mee. Want ik weet dat als ik mij onderweg laat leiden door angst, dan maak ik niet de beste beslissingen.

Dat wilde water van deze rivier is hier voor nog wel te doen. Maar onderweg wordt het water ook nog eens verstoord door rotsen of stroomversnellingen. Als ik dan niet weet wat ik moet doen, wordt ik bang en ga ik raar doen. Dan kan ik erop wachten dat ik omval en dan durf ik vast niet verder.

Geef mij dan in ieder geval 1 eenvoudig handvat. Ik bedoel een soort basistechniek die ik iedere keer kan inzetten als ik angstig word.

Dat snapten ze. Ik kreeg die ene techniek die ik bij iedere rots toe kon passen haarfijn uitgelegd. In het eerste rustige stukje gingen we hem oefenen en toen ging ik met een stuk meer zelfvertrouwen de rivier af. Je gelooft het niet, ik ben die dag maar 1 keer omgeslagen. Deze techniek hielp mij om op weg te gaan, om op te staan na het vallen en om door te gaan! Het is een waar gebeurt verhaal.

Stel dat jij 1 basistechniek kan krijgen, waardoor jij je ANGST aan weet te pakken, iedere keer als die de kop op steekt?.

Waardoor ook jij je niet meer laat tegenhouden door ANGST…

… om van de kermis naar de tempel te komen?. 

In mijn nieuwe workshop STEL JE GRENZEN, VERVUL JE WENSEN op zaterdag 16 maart, krijg je die techniek om te gaan doen wat je altijd al wilde, ondanks je angst.