Sneeuwpret. Hoe leuk is dat. Lekker spelen in de sneeuw! Heb jij dat ook gedaan?

Naast ook serieuze zaken. Ik zag van de week een prachtige documentaire op Netflix http://minimalismfilm.com

Ga hem kijken! Hij is echt bijzonder boeiend. Zet aan tot nadenken over hoe wij omgaan met onszelf en de wereld. Hij is echt interessant, tenminste voor mij en al degenen die onderweg zijn van de kermis naar de tempel.

Ze stellen de vraag. Wat is de belangrijkste zin in een Amerikaans gezin van kinderen? Ik hou van je of ik wil dat? Jij weet het antwoordvast wel.

Ouders werken zich kapot om alles te kopen om het zichzelf en hun kinderen uiterlijk comfortabel te maken. We denken dat we die spullen nodig hebben. Het is ons verteld. Van familieleven en sterke gemeenschap gaan we steeds meer naar genotzucht op nummer 1.

Deze 2 jonge heren in de film prediken een hele andere Amerikaanse droom, dan de meesten in de States. Hun droom is samenkomen en zorgen dat iedereen een kans krijgt. Leven in vrijheid.

Niet gedachteloos iets kopen. Jezelf eerst afvragen “voegt dit echt waarde toe aan mijn leven?”.

Succes was tot voor kort voor hen en ook voor vele anderen “meer geld verdienen”, in plaats van “verbonden zijn met jezelf en met andere mensen en de natuur”.

Stop de waanzin zeggen deze heren.

Hou van mensen en gebruik dingen, voor zover je het echt nodig hebt.

Ja, we zijn verward over wat ons gelukkig maakt. We verlangen inmiddels meer naar spullen dan naar mensen. De eenzaamheid lossen we op met zelfzorgdrugs. Teveel eten, drinken, pillen en leuke dingen doen…

De wereld en de natuur op zijn kop.

Consumeren en leven zonder doel bevredigd niet. Het zou zoveel beter met ons gaan als we connectie maken met onszelf en met anderen.

Door weer de tijd te nemen om samen te zijn, elkaar te helpen, om te tafelen, om te staren, te slapen, te knuffelen, te lummelen, te spelen, te improviseren, te keuvelen, te tekenen……en met

…..sneeuw te spelen.

Een simpel en rijk leven