Vandaag coachte ik telefonisch een manager van een groot verandertraject, ik noem haar Bella, want ik vind haar een mooi mens!. Ze vertelde dat ze gisteren een negatief gesprek had gehad met haar directeur.

Het was letterlijk een verhit gesprek vertelde ze. Bella had op eigen initiatief een afspraak gemaakt om de status van haar veranderprogramma te vertellen. Nadat Bella drie zinnen had gesproken stak de directeur van wal, dat zij geen vertrouwen had in het verandertraject. Niet alleen de inhoud was naar, maar ook de toon waarop. Bella was overdonderd, probeerde door haar emotie heen te luisteren en vroeg om concrete voorbeelden aan de directeur. Bella was achteraf trots dat ze niet boos, emotioneel reageerde of alles weerlegde met “ja maar”. Vandaag echter was ze erg moe wakker geworden. Bella voelde zich verdrietig en onzeker. Ze had een strakke planning voor vandaag gemaakt om er keihard tegenaan te gaan. Haar hoofd was helemaal vol en ze voelde heel veel druk.

Ik vroeg Bella of het vaker gebeurt was dat mensen haar zo bejegenden. Ja, dit was een terugkerend thema vertelde ze met een emotionele stem. Ik vroeg of ze een andere keuze kon maken dan keihard gaan werken.

Toen vroeg ik of ze iets speciaals voor haarzelf en haar verdriet kon betekenen. Zou het een idee zijn om dit thema nader te onderzoeken. En na nog wat vragen werd Bella zich ervan bewust dat ze erg goed is in anderen helpen en pleasen. Dat ze dat eigenlijk doet om de waardering en liefde van de ander te krijgen. En ze besloot vandaag de liefde op zichzelf te richten. Ze voegde de daad bij het woord en nam de middag vrij.

 

#zelfliefde #omdenken #veranderen #amsterdam